Tula of Ergobaby? Welke is beter? Tula Explore of Ergobaby Omni/ Tula Free to Grow of 4 Positions 360

Ergobaby of Tula?

In deze serie artikelen vergelijk ik de verschillen en overeenkomsten tussen de meest populaire ergonomische draagzakken. De draagzakken zijn allemaal van goede kwaliteit en dragen je kindje op een fijne en verantwoorde manier, maar wat zijn de verschillen? Welke past het best bij jouw wensen? In dit artikel daarom de vraag: Tula of Ergobaby?

Geen zin om het hele artikel te lezen? Klik dan hier voor de prijs en specificaties van de Tula Free to Grow en klik hier voor de prijs en specificaties van de Ergobaby draagzak.Bol 10-daagse

Draagzakken vergelijken: Tula vs Ergobaby

De populairste draagzakken van Tula zijn de Tula Free to Grow en de Tula Explore draagzak. Van Ergobaby zijn de Ergobaby Omni en Four Positions 360 het populairst. De Tula Explore en de Ergobaby Omni zijn hierbij de nieuwere en iets uitgebreide varianten, dus deze twee vergelijk ik met elkaar. De Tula Free to Grow en de Ergobaby 4 positions 360 zijn de eerdere versies en hebben net iets minder mogelijkheden, maar dit kan juist prima passen bij jou wensen. Meteen skippen naar de Tula Free to Grow of Ergobaby 4p 360 vergelijking? Klik dan hier dan kom je onderaan in dit artikel uit.

Tula Explore of Ergobaby Omni

mijn Tula Explore ervaringen

De voordelen

  • Alles wat de Tula Free to Grow draagzak biedt, maar dan nóg meer: zoals geheel veilig en 100% ergonomisch je kindje dragen met het gezichtje naar voren*
  • Geen infant insert of andere accessoires nodig om je baby vanaf geboorte te dragen tot een grote peuter
  • Ook een plus t.o.v de Free to Grow: een super handig nekkussentje dat je omhoog kunt vouwen zodat het nekje van je baby goed beschermd en ondersteund wordt (bij dragen met het gezichtje naar je toe).
  • Op nog meer manieren dan de Free to Grow super eenvoudig en snel aan te passen aan jou en je baby, o.a. rugpand is wijder/smaller te maken door knopen en bandjes
  • Toffe nieuwe designs om uit te kiezen
  • Beste prijs-/kwaliteitverhouding: zonder extra’s te moeten kopen is je draagzak jaren te gebruiken met super veel mogelijkheden en opties.

nadelen tov de Ergobaby Omni 360 draagzak

  • je kunt je kindje niet zijwaarts dragen
  • de banden zijn alleen recht over de schouders te dragen en niet kruislings

* Draag je kindje alleen korte periodes met het gezichtje naar voren, maximaal zo’n 20 minuten per keer. Let daarbij goed op tekenen van oververmoeidheid en een te veel aan prikkels. Draag je kindje sowieso pas met het gezichtje naar voren als het al wat ouder is, zelfstandig kan zitten en goed zijn nekje recht kan houden.

Check de prijs en opties Tula Explore draagzak of check de prijs en opties bij Prenatal

Staat het uiterlijk van de Tula Explore draagzak je niet helemaal aan? Als ik nu een mooie draagzak zou kopen dan zou dat deze zijn.

mijn Ergobaby Omni 360 ervaringen

  • Met deze draagzak draag je je kindje in 4 (!) posities, waaronder ook met het gezichtje naar voren en op je zij/heup. Geheel ergonomisch (mits je korte periode per keer op deze manier dragen)
  • zonder verkleinkussen te gebruiken van newborn tot peuter
  • perfect verstelbare banden en rugpand zodat je kleintje altijd ergonomisch en lekker zit (hangt ;))
  • de schouderbanden zijn zowel recht als kruiselings te dragen op de rug
  • met een UV-werend kapje om eventueel over het hoofdje van je kind te doen

nadelen tov de Tula Explore draagzak

  • de stof en banden zijn minder soepel en voelen minder ‘luxe’ 
  • veel minder kleuren en opties om te kiezen en de opties die er zijn spreken minder aan, maar dit is uiteraard erg persoonlijk

Check prijs en details van de Ergobaby Omni draagzak of check prijs en kleuropties bij Prenatal.

Staat het uiterlijk van de Ergo Omni draagzak je niet helemaal aan? Als ik nu een mooie draagzak zou kopen dan zou dat deze zijn.

De oudere versies:

Tula Free to Grow of Ergobaby Four Positions 360 carrier: de verschillen

Tula Free to Grow carrier draagzak Tula free to grow

  • Deze Tula draagzak is een echte meegroeidraagzak. Je draagt je newborn maar ook je (grote) peuter kan heerlijk zitten in deze draagzak.
  • Bij de Tula draagzak Free to Grow heb je géén extra infant insert nodig. Je draagt je pasgeboren baby rechtstreeks in de draagzak, en maakt de gewenste aanpassingen door het ‘rugpand’ en het zitgedeelte kleiner (korter en smaller) te maken.
  • Op de plek waar de knieholtes van je kindje zich bevinden, is de stof zachter en dikker. Hierdoor zit je kind extra  comfortabel want de stof schuurt niet tegen de huid van je kindje.
  • Niet alleen de hoogte (rugpand) maar ook de breedte van het zitgedeelte is af te stellen.
  • De draagzakken zijn er in héél veel verschillende toffe prints en kleuren. Doordat elke print slechts tijdelijk wordt verkocht, zijn sommige Tula’s ontzettend gewilde edities en worden ze tweedehands soms zelfs voor méér geld verkocht dan de initiele aanschafprijs!

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Tula Free to Grow

Het spreekt mij persoonlijk heel erg aan dat deze Tula draagzak zonder veel ‘poespas’ toch perfect je baby tot je peuter kan dragen. Alle opties die je nodig hebt, zitten in de draagzak geïntegreerd. Door alles precies zo aan te passen en in te stellen zoals jij en je kindje prettig vinden, heb je altijd de perfecte draagzak bij de hand. Klein nadeel is wel dat het ‘kapje’, indien niet gebruikt, voorop los hangt of dat je ‘m eraf moet halen. Je kunt ‘m dus niet wegvouwen in de draagzak.

Ook de plus- en minpunten vergelijken van de Tula vergeleken met de Artipoppe draagzak? Ik vergeleek de deze draagzakken hier.

Ergobaby 4 Positions 360 carrier 

  • draagzak ergobaby ervariingenJe kunt je kindje op vier manieren (!) dragen. Niet alleen op je buik en op je rug maar ook op je buik met gezichtje naar voren en je hebt zelfs de mogelijkheid om je kindje op je heup te dragen.
  • Geschikt voor pasgeboren baby’s, maar dan moet je los een infant insert/kussentje erbij kopen. Koop je het geboortepakket, dan ben je iets goedkoper uit en bestel je de draagzak met infant insert in één keer samen. Klik hier voor de prijs van het geboortepakket.
  • Geschikt voor het dragen van je kindje tot het maat 86/92 heeft, dat is rond de 2 jaar oud.
  • Mooie, klassieke uitstraling door het gebruik van zachte tinten en effen kleuren.
  • Deels gemaakt van mesh, daardoor een goed ademende draagzak en dus ideaal voor op warme dagen.

Klik hier voor prijs en specificaties van de Ergobaby 360 bij bol.com en klik hier voor de prijs bij Prenatal

Als je niet van plan bent om je kindje tot misschien wel zijn of haar vierde te dragen, dan is de Ergobaby een prima keus! De draagzak gaat nog steeds lang mee en draagt ook je kleine newborn baby op een prettige manier. Daarnaast is dit op dit moment een van de weinige draagzakken waarin je je kindje op een ergonomische manier kunt dragen met het gezichtje naar voren. Als je dit een super fijne bijkomstigheid vindt, dan is de Ergobaby carrier jouw draagzak!

Hoe en hoe lang groeien ze mee?

draagzak tula free to grow draagzak tula free to grow

In de Tula Free to Grow, de naam zegt het al, kan je kindje helemaal doorgroeien van newborn baby tot wel 4 jaar oud. Dit is bij uitstek dé draagzak voor als je lang en veel en al vanaf newborn wilt dragen.  

De Ergobaby 4P omni 360 gaat mee vanaf 3,5 kilo tot maat 86/92. Deze draagzak is niet speciaal gemaakt om jarenlang te kunnen dragen, hoewel toch nog twee jaar natuurlijk en dat is voor velen ook lang genoeg 🙂

Op welke manieren wil je je kindje dragen?

De Ergobaby draagzak heeft als voordeel dat je je kindje op veel verschillende manier dragen kunt. Met de Ergobaby four position 360 carrier kun je je kindje namelijk op vier manieren dragen: op je buik met gezichtje naar je toe en van je af, op je rug en op je heup.

Draagzak: baby naar voren?

In de draagzak je baby met gezicht naar voren dragen, roept bij sommigen wat weerstand op. Het wordt als niet 100% ergonomisch beschouwd en daarom zijn er ook maar weinig draagzakken die deze optie hebben. Ergobaby claimt echter dat je met de Four Position draagzak je baby geheel verantwoord op deze manier kunt dragen. En inderdaad behoudt je baby bij het naar voren dragen z’n natuurlijke kromming in het ruggetje. Ook blijft de M-houding gewaarborgd.  Eindelijk een ergonomische draagzak waarmee je je kindje naar voren kunt dragen dus! Let wel op, je baby kan zich niet goed afsluiten voor prikkels in deze houding. Daarom raden we aan om je kindje pas op deze manier te dragen vanaf De ongeveer 6 maanden, en dan alsnog maar voor ongeveer 20 minuten per keer.

Klik hier voor de prijs en specificaties van de Ergobaby four position 360 carrier.

De heuppositie is ook een fijne extra mogelijkheid, die je overigens ook steeds vaker tegenkomt bij andere draagzakken. 

De Tula draagzak Free to Grow draag je ‘gewoon’ op je buik of op je rug. De optie om op je buik te dragen met het gezichtje van je kindje naar voren, heb je met deze rugzak niet.

wel/geen infant insert

Ideaal bij de Tula vind ik, dat je geen extra accessoires zoals een infant insert nodig hebt. Je kunt het rugpand hoger of lager maken en het zitgedeelte wijder of breder, om het zo passend te maken voor je kleine baby. Wel moet je je draagzak bij het dragen van een newborn om je middel doen in plaats van laten rusten op je heupen. Dit, omdat je baby anders te laag hangt omdat hij dus niet wordt verhoogd door een kussentje of insert.

Bij de Ergobaby 4P omni 360 heb je wel een losse infant insert nodig. Die moet je apart aanschaffen. Maar je kunt ook de draagzak met het ‘geboortepakket’ inclusief baby insert aanschaffen, dan ben je in één keer klaar.  Klik hier voor de prijs en specificaties van het geboortepakket inclusief verkleinkussen.

Uiterlijk 

Tula carrier reviewtula toddler rugdrager peutertula free to grow review

Zowel de Tula Free to Grow als de Ergobaby Four Positions 360 zien er mooi uit. Toch zijn er behoorlijke verschillen.  De Tula FTG is er in ontzettend veel verschillende stijlen en printjes. Sommige zijn, mocht je ‘m later willen doorverkopen, méér waard dan waarvoor je ‘m hebt aangeschaft omdat bijna alle Tula printjes en kleuren ‘limited editions’ zijn. Echte eyecatchers dus! De Ergobaby kenmerkt zich veelal juist door zijn zachte tinten en rustige, neutrale uitstraling, zoals Voor beide valt wat te zeggen. Net wat je smaak is natuurlijk!

draagzak ergobaby ervariingen draagzak ergobaby 

Conclusie: Beste draagzak baby – Ergobaby vs Tula

Het duidelijkste verschil zit ‘m erin dat de Tula een echte meegroeidraagzak is waarbij je je kindje tot wel zo’n vier jaar zonder extra’s en poespas kunt dragen. Wil je echter sowieso niet zo lang dragen, en vind je het super leuk om af en toe je kindje te dragen met het gezichtje naar voren toe? Kies dan voor de Ergobaby draagzak.

Keus kunnen maken? Klik dan hier als je geïnteresseerd bent in de Tula Free to Grow. Toch liever de Ergobaby 4 Positions 360 carrier? Klik dan hier voor de Ergobaby draagzak bij bol.com of klik hier voor de prijs bij Prenatal.

Wil je nog meer vergelijkingen lezen, kijk dan eens bij Boba vs Ergo, of lees het artikel over Tula of Boba. Mijn Tula draagzak review kan ook nuttig voor je zijn. Tot slot kun je mijn Artipoppe draagzak review lezen, waarin ik ook de verschillen met de Tula draagzakken uitlicht. Ook een leuk artikel over dragen lees je op Kiind.

Uberhaupt nog op zoek en wil je meer lezen over andere opties? Kijk dan in onze kiesgids met de beste draagzakken van 2021. Succes! 🙂

Welke draagzak heb jij of wil jij graag hebben? 

Plaats een reactie