Je baby in een co-sleeper laten slapen naast jouw bed wordt steeds bekender en gangbaarder. Een goede ontwikkeling, want het biedt veel voordelen. Het is niet alleen makkelijk en gezellig, maar heeft ook nog eens veel voordelen als het gaat om een goede hechting tussen jou en je baby. Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van een co-sleeper of weet je niet waar je op moet letten bij het kopen ervan? Klik dan hier voor een overzicht van de 10 beste co-sleepers van 2018 en tips om de best passende voor jou te kiezen. Heb je de Snüzpod-co-sleeper op het oog? Lees dan hier meer over Snüzpod ervaringen en de voor- en nadelen van dit aanschuifbedje.
Voordelen van je baby laten slapen in een co-sleeper
Veel (extra) huid op huid contact
Als je net bevallen bent, zul je zeker van je verloskundige of kraamverzorgster horen hoe belangrijk het is om je
baby regelmatig huid-op-huid tegen je aan te leggen en te knuffelen. Dit is niet alleen goed voor pasgeboren baby’s; ook oudere baby’s hebben er baat bij. Het zorgt ervoor dat de baby zijn warmte beter kan reguleren, hij voelt zich veilig en geborgen en recent onderzoek toont aan dat het zelfs voorkomt dat de baby ziek wordt, omdat de baby vaker in contact komt met de (goede) bacteriën van de moeder. Pak dus regelmatig vanuit je eigen bed het handje van je baby of leg je hand op zijn buikje. Knuffelen en huid-op-huid contact was nog nooit zo makkelijk en laagdrempelig 🙂
Klik hier voor de prijs en specificaties van de nummer 1 co-sleeper van 2018.
Je baby slaapt beter
Je baby voelt, ruikt en ziet (na een tijdje) jouw aanwezigheid. Hij voelt zich geborgen en veilig en heeft daardoor minder moeite met in slaap komen. Als hij honger heeft, zal hij smak- of klakgeluidjes maken. Omdat jij vlakbij bent, kun je snel op dit soort signalen reageren en hoeft je baby niet helemaal te ontwaken en het op een kriijsen te zetten. Win-win!
Je slaapt zelf beter
Waarschijnlijk denk je nu: maar als ik snel(ler) op geluidjes van mijn baby reageer, betekent dat dus dat ík zelf juist wel vaker en langer ben?! Maar het tegendeel is waar. Althans, kleine disclaimer, als je altijd al super licht slaapt en moeite hebt om weer in slaap te komen, dan is voor een goede nachtrust een co-sleeper voor jou misschien niet dé ideale keus.. maar ben je een ‘gemiddelde’ slaper, dan zal een co-sleeper zeker zorgen dat je nog een soort van redelijk goed 😉 aan je nachtrust komt, ondanks dat je baby een paar keer per nacht wakker wordt. Je hoeft namelijk je bed niet uit, geen koude vloer, geen fel licht aan.
Al met al is een co-sleeper goed voor de hechting tussen moeder en kind. Tel daar een betere (of minder slechte ;)) nachtrust bij op en je begrijpt waarom de co-sleeper steeds populairder wordt en inmiddels al op bijna elke uitzetlijst staat! Welterusten 😉
Overtuigd van de voordelen? Lees dan hier waar je op moet letten bij het kopen van een co-sleeper en onze top 10 co-sleepers van 2018.
PS Ook goed voor de hechting én super handig en praktisch is een draagzak. Hier lees je er alles over.